Fysieke weerbaarheidstrainingen

Trainingen voor het aanleren van simpele maar effectieve zelfverdedigingstechnieken

 

Helaas wordt door de verharding van de maatschappij ook de grens van verbale naar fysieke agressie steeds vaker en makkelijker overschreden. Hier hebben wij een antwoord op. Door een fysieke weerbaarheidstraining op maat te leveren maken wij de stap naar effectief omgaan met fysieke agressie makkelijk en haalbaar. Geen ingewikkelde vechttechnieken. Gewoon rechttoe rechtaan je weerbaarheid vergroten.

 

Krav Maga

Krav Maga is een Israëlisch zelfverdediging systeem gebaseerd op natuurlijke reflexen en instincten. Het is ontworpen door Imi Lichtenfeld. Imi was een bokser en worstelaar begin 20e eeuw in Bratislava. Hij besloot om samen met zijn vrienden zijn lokale Joodse gemeenschap te verdedigen tegen antisemitische aanvallen. Imi kwam er al snel achter dat traditionele vechtsporten niet het gewenste effect hadden en zo ging hij zijn eigen systeem ontwikkelen. Hierdoor is Krav Maga tot een zelfverdediging systeem ontwikkelt dat in allerlei realistische situaties toepasbaar is. Het leert je verdedigen tegen simpele beetpakkingen, verwurgingen, stoten, trappen, stok- en mes-aanvallen en mes-en pistoolbedreigingen. Ook leert het je omgaan met meerdere (gewapende) aanvallers. Geen rare fratsen, gewoon direct toepasbare technieken.

 

Safety First!

Bij Krav Maga staat “Safety First!” voorop. Als je weg kan komen uit een gevaarlijke situatie zonder te vechten dan is dat ook Krav Maga. Praten, weglopen, deur dicht gooien, politie bellen, etc. Het gevecht niet aangaan is de beste keus. Maar mocht het wel zo ver komen dan biedt Krav Maga je een uitkomst om veilig thuis te komen. Het gaat niet om het winnen, maar om het beschermen van je eigen integriteit.

 

Omdat Krav Maga een uitgebreid systeem is met antwoord op vele agressieve situaties biedt het voor allerlei bedrijven en individuen een mooi antwoord op hun persoonlijke wensen. Voor iedere klant wordt, in samenwerking met de klant, gekeken naar behoeften. Welke technieken zouden handig zijn? Wie kan wat leren? Hoe lang moet het duren? Etc. Er wordt echt gekeken naar maatwerk. Ook hier is de flexibiliteit van Krav Maga van toepassing.

 

Zelfverdedigingsacteur Peter Post

Peter Post is zelfverdediginginstructeur voor Re-ACT Acteurs. Hij heeft in zijn loopbaan verschillende vechtsporten beoefend. Van Taekwondo, Karate en Thai boksen tot Pencak Silat en Krav Maga. Ook is hij werkzaam geweest als (hoofd)beveiliger bij clubs en festivals in Amsterdam en merkte dat traditionele vechtsporten hem geen uitweg gaven in agressie “op straat”. Door zijn ruime ervaring in verschillende vechtsporten weet hij welke techniek voor welke situatie het beste is. Hij geeft cursussen aan beveiligingspersoneel, horeca, ziekenhuismedewerkers, de speciale eenheden van het Korps Mariniers en nog vele anderen.

 

Peter vindt het belangrijk dat iedereen aan zijn lessen kan deelnemen ongeacht lengte, gewicht, leeftijd of geslacht. Krav Maga is ervoor gemaakt om voor iedereen effectief te zijn. Als er technieken zijn die niet werken voor iedereen dan worden ze weggegooid en vervangen door technieken die wel voor iedereen werken. Naast zelfverdediging wordt er indien gewenst tijdens lessen en cursussen veel aandacht besteedt aan stress- en agressieregulatie, situational awareness en het opkomen voor jezelf.